30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGeorge Soros: Europa are trei luni la dispoziţie pentru a salva moneda...

George Soros: Europa are trei luni la dispoziţie pentru a salva moneda euro

Europa are trei luni la dispoziţie pentru a salva moneda euro, afirmă miliardarul american George Soros, într-un discurs publicat pe site-ul personal, citat de Vancouver Sun şi B1 TV.

„În opinia mea, autorităţile au trei luni la dispoziţie să-şi corecteze greşelile şi să inverseze tendinţele actuale” a spus Soros sâmbătă.

Prin autorităţi, omul de afaceri se referă la instituţii germane precum Bundesbank.

“Într-un moment de criză, creditorii sunt cei care preiau conducerea şi nu se poate face nimic fără sprijinul Germaniei” a mai adăugat el.

În privinţa Greciei, Soros speră ca o eventuală ieşire din zona euro să-i determine pe cetăţeni să voteze pentru coaliţia care va aplica acordurile financiare.

“Mă aştept ca grecii să fie suficient de îngroziţi de perspectiva unei expulzări din Uniunea Europeană pentru a oferi o slabă majoritate coaliţiei care se declară pregatită să aplice acordul actual” a spus miliardarul.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă