34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFranks (FMI): Am discutat problema votului accidental din Parlament cu preşedintele Băsescu

Franks (FMI): Am discutat problema votului accidental din Parlament cu preşedintele Băsescu

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Jeffrey Franks, a declarat vineri, la încheiere convorbirilor cu patronatele, că deja a discutat problema votului accidental din Parlament referitor la reducerea TVA la alimentele de bază şi la neimpozitarea pensiilor până la 2.000 de lei, potrivit Mediafax.

 

Jeffrey Franks şi-a exprimat speranţa că, în urma discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu, problema votului accidental din Parlament va fi rezolvată.

Deputaţii au adoptat marţi, cu unanimitate – 290 voturi, un act normativ ce vizează modificarea Codului fiscal şi prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. De asemenea, deputaţii au adoptat şi un proiect de lege care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Ulterior, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că votul de marţi, din Parlament, privind cele două legi a fost o eroare, deoarece s-a ştiut că proiectul primise un raport de respingere şi s-a votat pentru acest raport.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă