21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăEnglezii stau 16 ani cu chirie, înainte de a cumpăra prima casă

Englezii stau 16 ani cu chirie, înainte de a cumpăra prima casă

Doar 5% din englezii care au între 20 şi 45 ani fac economii pentru a strânge avansul minim de 21%, necesar a-şi cumpăra prima locuinţă, prin programul naţional derulat de statul englez.

Avansul minim este de 28.770 lire sterline (31.842 euro), pentru o locuinţă medie ca preţ, conform ultimelor statistici oficiale, suma pe care britanicii o strâng abia după în medie 16 ani de stat cu chirie, conform unui studiu al Halifax.

Compania imobiliară britanică şi-a propus astfel să afle e cât de mult stau în chirie conaţionalii lor şi când sunt pregătiţi să treacă la o locuinţă în proprietate, pentru care a realizat un sondaj pe această temă.

În procentul de 95% din englezi care nu economisesc pentru avans, conform rezultatelor, sunt incluse atât persoanele care nu şi-au propus acest lucru, cât şi persoanele care au încercat să pună bani deoparte, dar nu au reuşit.

Vârsta medie actuală la care englezii solicită un împrumut pentru prima casă este de 37 ani, dar potrivit noilor statistici se estimează că aceasta va creşte la 43 ani, în următoarea perioadă.

Două treimi din cele 8.000 persoane intervievate în sondaj, cu vârste între 20 şi 45 ani şi cu venituri stabile au declarat că nu intenţionează să se adreseze unei bănci în următorii cinci ani şi vor să mai aştepte.

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Familia Picioruș, stăpâna consultanței mascate în învățământ

Afacerile și profitul companiei Structural Management Innovative System SRL, controlată de Georgeta-Sorina Picioruș și administrată de Alexandru-Eduard Picioruș, a explodat în 2023 după...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă