6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCredite pe 10 ani pentru investitii in agricultura

Credite pe 10 ani pentru investitii in agricultura

Persoanele fizice, detinatorii de paduri si asociatiile acestora, precum si consiliile locale pot beneficia de credite pentru investitii in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole.
La dispozitia Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale a fost constituit un Fond pentru creditarea si stimularea investitiilor, in agricultura, industria alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in alte activitati nonagricole. Termenul maxim de restituire a creditului este de pana la 10 ani. Beneficiarii creditelor pentru investitii in agricultura si industria alimentara – neeligibile pentru a obtine finantare nerambursabila din fonduri comunitare, dar care dezvolta activitati ale caror indicatori de performanta tehnico-economica respecta prevederile din planul de afaceri – pot obtine o reducere a sumei de rambursat, calculata ca procent din volumul creditului. In cazul investitiilor neeligibile pentru finantarea nerambursabila din fonduri comunitare, costul privind intocmirea documentatiilor de acordare a creditelor se suporta din Fond si nu va depasi trei la suta din volumul creditelor acordate. Proiectul de ordonanta, publicata in Monitorul Oficial in decembrie anul trecut, a fost adoptat de Parlament, la Camera Deputatilor fiind facuta precizarea ca Fondul poate fi folosit si in completarea sumelor necesare proiectelor de investitii finantate din fonduri nerambursabile in cadrul unor programe comunitare si nationale sau in completarea creditelor acordate de institutiile de credit din surse proprii.
Fondul poate fi folosit si in completarea sumelor necesare proiectelor de investitii finantate din fonduri nerambursabile in cadrul unor programe comunitare si nationale – a stabilit Parlamentul.
Ministerul Agriculturii stabileste anual tipurile de investitii care pot beneficia de credite in conditiile Ordonantei de Urgenta 127/2006 privind stimularea investitiilor in agricultura, precum si nivelul maxim al creditelor acordate de institutiile selectate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă