16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCostul de finanţare al Spaniei pe 10 ani a scăzut sub 4%...

Costul de finanţare al Spaniei pe 10 ani a scăzut sub 4% pentru prima dată din 2010

Costurile de finanţare ale Spaniei pe 10 ani au scăzut vineri sub pragul de 4% pentru prima dată din 2010, pe fondul zvonurilor că Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea adopta noi măsuri de stimulare a creşterii economice, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Randamentul obligaţiunilor de stat spaniole cu maturitatea la 10 ani a scăzut cu 10 puncte de bază (0,1 puncte procentuale), la 3,94%, cel mai redus nivel din mai 2010.

Titlurile guvernamentale italiene au înregistrat de asemenea o evoluţie pozitivă, randamentul obligaţiunilor cu maturitatea la 2 ani coborând pentru prima dată sub 1%.

BCE a coborât joi cu 0,25 puncte procentuale rata dobânzii de politică monetară din zona euro la 0,5%, un nou minim record. Totodată, instituţia a indicat că este pregătită să adopt o dobândă negativă la depozitele constituite de bănci.

Randamentul obligaţiunilor guvernamentale germane cu maturitatea la 10 ani stagnează la 1,17%, după ce a atins joi 1,15%, cel mai redus nivel din vara anului trecut.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă