20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăConsumatorii casnici pot deveni vânzători de energie solară

Consumatorii casnici pot deveni vânzători de energie solară

Dacă îţi instalezi  acasă un sistem de panouri solare performant, energia produsă de acesta îţi poate acoperi toate nevoile locuinţei şi încă îţi mai şi rămâne, pentru a da la alţii.

Micii consumatori, care îşi produc singuri energia solară sau eoliană  se pot transforma în mici întreprinzători. Sistemul oferit de alimentarea cu energie solară este unul multivalent, împăcând atât nevoia clientului de a-i fi furnizată energia, cât şi posibilitatea ca energia obţinută să fie vândută altora.

Întrucât surplusul de energie solară poate fi stocat în baterii, beneficiarii unui asemenea sistem pot deveni mici oameni de afaceri, vânzând, la rândul lor, energia obţinuta altor consumatori“, a mai adăugat directorul Asociaţiei Patronale Surse Noi de Energie.

Tot mai multe bănci din România permit accesarea de credite pentru dezvoltarea industriei de energie alternativă.

În ultima perioadă, tot mai mulţi români se adresează băncilor pentru accesarea unui credit în acest scop. În fond, banca nu va avea ce să piardă, recuperându-şi rata şi dobânzile aferente din vânzarea de energie, dar şi din eficientizarea consumului“, a conchis Manuela Drăghicescu.

 A crescut numărul celor care îşi instalează sisteme pentru alimentarea locuinţelor cu energie solară.

 “Tot mai mulţi români cu locuinţe de lux din zonele rezidenţiale ale marilor oraşe apelează astăzi la montarea unui kit de alimentare cu energie solară. Aceşti oameni au disponibilitate financiară şi simt tot mai mult nevoia de independenţă energetică“, a menţionat Manuela Drăghicescu, director executive SUNe.

Preţului unui asemenea kit variază în funcţie de puterea şi capacitatea instalaţiilor folosite.

Preţul este diferit , fiind stabilit în funcţie de putere şi capacitate. Însă, problema nu trebuie să facă referire la preţ întrucât este indicele cel mai puţin important mai ales atunci când beneficiarul are facilitatea de a se folosi de banii statului prin programul Casa Verde“, a precizat Manuela Drăghicescu.

Cele mai citite

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă