24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăConsilier al Ambasadei SUA: Situaţia din Ucraina va afecta piaţa regională

Consilier al Ambasadei SUA: Situaţia din Ucraina va afecta piaţa regională

Consilierul economic din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, Susan Garro, a afirmat că ambasada este “îngrijorată” în legătură cu impactul economic determinat de situaţia din Ucraina şi că această situaţie poate avea un impact asupra pieţelor regionale din punct de vedere economic, anunţă Mediafax.

“Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu impactul economic, în special în legătură cu impactul asupra Ucrainei înseşi. Există, desigur, posibilitatea ca situaţia din Ucraina să aibă un impact asupra pieţelor regionale din punct de vedere economic, al fluxurilor de capital”, a afirmat, miercuri, răspunzând unei întrebări, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, consilierul economic al ambasadei SUA la Bucureşti, Susan Garro.

Aceasta a adăugat că, în legătură cu actuala situaţie din Ucraina, România are o poziţie “favorabilă” atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere energetic.

“În acest moment tindem să fim de acord cu guvernul român referitor la faptul că impactul economic asupra României este redus,” a mai spus Susan Garro.

Consilierul economic al ambasadei SUA la Bucureşti, Susan Garro, a participat, miercuri, la Ploieşti, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, la o dezbatere pe tema proiectului de Acord Comercial între Uniunea Europeană şi SUA, cunoscut sub numele de “Parteneriatul Transatlantic pentru comerţ şi investiţii”, la discuţii luând parte, alături de reprezentanţi ai Ambasadei SUA, oameni de afaceri şi autorităţi locale din Prahova.

Cele mai citite

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării,...

Canotorul Mihai Chiruţă merge la Jocurile Olimpice! Câți sportivi români sunt calificați în acest moment

Canotorul român Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de simplu vâsle masculin, marţi, după ce a câştigat Finala...
Ultima oră
Pe aceeași temă