21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCinci ponturi pentru Prima casă

Cinci ponturi pentru Prima casă

Din experienţa celor care au aplicat la Prima Casă, este bine de luat în seamă că în acest an este o concurenţă mai mare pe garanţiile de la stat şi la detaliile ofertelor băncilor.

1. Înainte de a semna contractul la bancă, solicitaţi în mod expres documentul pentru a-l studia acasă, pe îndelete – există mici diferenţe de la bancă la bancă, în ceea ce priveşte dobânda şi comisioanele.

Atenţie însă, nu staţi prea mult pe gânduri, pentru că în acest an fondurile pentru Prima Casă 3 sunt limitate şi riscaţi să nu mai prindeţi bani. Există deja bănci care şi-au epuizat alocaţia anuală (de exemplu Raiffeisen, care se afla pe locul trei ca mărime a alocaţiei). Vedeţi aici băncile înscrise în program.

2. Răspundeţi cat mai exact la toate întrebările pe care vi le adresează ofiţerul de credit şi nu ascundeţi nici o informaţie (daca aveţi alte credite sau dacă sunteţi înregistrat la Biroul de Credite pentru neplata ratelor unui alt împrumut)

3. Ca să nu aveţi parte de surprize, interesaţi-vă cum se plăteşte comisionul către Fondul National de Garantare a Creditelor. Unele bănci îl percep la începutul fiecărui an (inclusiv la acordare), altele vor plata lunară.

4. Mare atenţie atunci când căutaţi locuinţă pe care o veţi cumpăra! Băncile nu acordă credite pentru apartamente confort 3, şi, de asemenea, o fac foarte rar pentru cele confort 2. Oricum, luaţi în calcul doar casele construite după anii 80.

5. Luaţi în calcul şi costuri suplimentare, cum ar fi: avansul, evaluarea imobilului, taxele notariale, comisionul de acordare. Toate acestea v-ar putea “costa” câteva mii de euro, care se adaugă la preţul locuinţei!

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...
Ultima oră
Pe aceeași temă