11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai neinspirate fraze pe care le poți spune în cadrul unui...

Cele mai neinspirate fraze pe care le poți spune în cadrul unui interviu

La primul interviu, este important să faci o impresie bună. Oprește-ți telefonul, ține minte cum se numește persoana cu care vei susține interviul și încearcă să îi arăți angajatorului că nu îți dorești acel loc de muncă doar pentru delegații sau pentru mașina de serviciu, susțin specialiștii de la career-advice.monster.com.

Am nevoie de un loc de muncă. Chiar dacă este adevărat, niciodată să nu spui asta în cadrul unui interviu. Angajatorii caută persoana cea mai potrivită pentru poziția respectivă, un candidat entuziast, despre care cred că va rămâne loial companiei.

Ce am eu de câștigat? Chiar dacă îți trece asta prin minte, să nu o spui și cu voce tare. De asemenea, să nu întrebi de la început despre zilele libere sau despre toate beneficiile. Va părea că vrei jobul doar ca să te plimbi sau să profiți de pe urma locului de muncă. 

Nu ai nici o întrebare la interviu. Este crucial să pui întrebări angajatorului, să îți clarifici orice nedumerire cu privire la politicile organizației și la atribuțiile pe care ar trebui să le ai. Arată-i angajatorului că te-ai informat despre companie, că te interesează în mod real un loc de muncă acolo.

Mai am un interviu și la (…). Specialiștii în recrutare recomandă să nu îi spui unui angajator la ce alte companii mai ai mai aplicat. La primul interviu, nici o companie nu vrea să lupte ca să-ți câștige interesul.

Numele greșit. Asigură-te că știi cum îl cheamă pe intervievatorul tău. Dacăajungi la recepție și nu mai știi cum îl cheamă pe cel cu care trebuie să te întâlnești, să fii sigur că și angajatorul tău a aflat că nu i-ai ținut minte nici măcar numele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă