25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai mari 500 companii americane au concediat peste 800.000 de oameni

Cele mai mari 500 companii americane au concediat peste 800.000 de oameni

Cele mai mari companii din Statele Unite, potrivit topului Fortune 500, publicat joi, au concediat 821.000 de persoane, în 2009, deşi profiturile lor combinate au crescut de trei ori. Wal-Mart Stores şi-a reluat poziţia întâi în clasamentul Fortune 500, după ce, în 2009, consumatorii din clasa de mijloc s-au reorientat spre magazine de discount, relatează Reuters. Potrivit ziare.com, anul trecut, compania de retail se regăsea pe poziţia a doua.

În schimb, din cauza preţurilor în scădere la petrol, companiile din domeniul energiei, precum Exxon Mobil şi ConocoPhillips au scăzut în clasament, pe de locul 1 pe 2, respectiv de pe 4 pe 6.
Împreună, cele 500 de companii din clasament au înregistrat profituri de 391 de miliarde de dolari, în creştere cu 335 la sută, cea mai importantă creştere observată în istoria de 56 de ani a Fortune 500.

Deşi au renunţat la sute de mii de angajaţi anul trecut, companiile sunt pregătite să facă din nou recrutări. Primele 100 de companii din top au, fiecare, cel puţin câte 200 de posturi scoase la bătaie, totalizând 60.000 de locuri de muncă. După Wal-Mart şi Exxon Mobil, pe poziţia a treia se regăseşte Chevron, urmată de General Electric şi Bank of America.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă