16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe trebuie să ştii ca să te angajezi la BNR, unde salariul...

Ce trebuie să ştii ca să te angajezi la BNR, unde salariul mediu depăşeşte 1.000 €

Banca Centrală caută de la economişti şi jurişti până la ingineri sau artişti.

 

Banca Naţională a României a postat pe site mai multe anunţuri de angajare care acoperă o arie largă de potenţiali candidaţi de la economişti şi jurişti până la pictori, arhitecţi şi ingineri. Pentru toate posturile, inclusiv pentru cele care nu necesită pregătire universitară, BNR impune mai multe etape de testare.

Este vorba despre un interviu preliminar împreună cu testarea psihologică, un test profesional scris şi un interviu socio-profesional. Membrii comisiilor de evaluare testează, pe lângă abilităţile profesionale şi cunoştinţele de cultură generală ale potenţialilor angajaţi, capacitatea de comunicare a acestora, dar şi cunoştin-ţele lor privind organizarea BNR, obiectivele şi sarcinile instituţiei. Toate posturile, inclusiv cele de tehnician presupun cunoaşterea limbii engleze, dar şi cunoştinţe de operare a calculatorului. De asemenea, candidaţii nu trebuie să fi participat la mai mult de trei concursuri pe un post similar în cadrul BNR şi să nu aibă rude angajate în cadrul Băncii Centrale.

Cerinţe pentru fiecare post

Printre posturile pe care BNR încearcă să le acopere se găsesc acelea de referent de specialitate la direcţia investiţii, expert la direcţia relaţii internaţionale, referent de specialitate la direcţia reglementare şi autorizare şi de tehnician la direcţia servicii informatice. Pentru direcţia investiţii, BNR caută absolvenţi de studii superioare cu profil tehnic, cunoscători ai limbii engleze, atestaţi ca diriginţi de şantier şi cu o experienţă profesională de cel puţin 10 ani. Expertul căutat de Banca Centrală pentru direcţia relaţii interna-ţionale trebuie să fi absolvit o facultate cu profil economic, să aibă studii postuniversitare (masterat, doctorat, MBA), să aibă o experienţă de minimum cinci ani în domeniul financiar-bancar sau guvernamental şi să vorbească fluent cel puţin două limbi de circulaţie internaţională.

Pentru direcţia reglementare şi autorizare este căutat un absolvent de Drept, cu o medie generală de minimum 8,50, care să cunoască foarte bine limba română şi limba engleză. Banca Centrală mai caută un tehnician în domeniul telefoniei cu studii medii şi minimum un an experienţă care să aibă cunoştinţe despre func-ţionarea centralelor telefonice analogice şi digitale.

Calcul RL în premieră: Salariu mediu net de peste 1.100 de euro în BNR

Banca Naţională a României a evitat în ultimii ani să furnizeze informaţii certe în ceea ce priveşte numărul de angajaţi şi salariile acestora. Singurul an în care declaraţiile de avere ale şefilor din Banca Centrală au inclus şi veniturile salariale a fost 2007. Totuşi, din datele cuprinse în raportul Băncii Centrale pe 2009 (an din care salariile nu au mai crescut, dar nici nu au scăzut), România Liberă a reuşit să afle care este salariul mediu net. Potrivit calculelor noastre, BNR cheltuieşte lunar peste 1.100 de euro cu fiecare din cei 1.771 de angajaţi.

Astfel, potrivit raportului BNR pe 2009, „în cadrul programelor de perfecţionare profesională desfăşurate în anul 2009 au fost implicaţi 735 de salariaţi ai BNR, reprezentând 41,5 la sută din totalul personalului”. Aceasta înseamnă că BNR are 1.771 de anga-jaţi. Acelaşi document arată, în raportul auditat de KPMG că BNR a avut în anul 2009 cheltuieli cu personalul de 186 milioane de lei. Aceasta înseamnă că fiecare angajat a „costat” Banca Centrală 105.000 de lei pe an sau 8.752 de lei pe lună. Scăzând contribuţiile la bugetul statului rezultă o cheltuială netă de aproximativ 4.800 de lei pe lună sau 1 post 1.100 de euro.

Posturi căutate de BNR

2 posturi de referent de specialitate la Direcţia Servicii Informatice

1 post telefonist

1 post tehnician telefonie

1 post inginer de sistem l

1 post inginer constructor la achiziţii

1 post informatician la achiziţii

1 post expert la direcţia comunicare (se cere experienţă de 4 ani în sistemul de învăţământ preuniversitar)

7 posturi consilier juridic la direcţia juridică

1 post referent la direcţia Tezaur (arhitect sau plastician)

1 post referent la Resurse Umane

2 posturi asistent director la direcţia plăţi şi Direcţia resurse umane

2 posturi de referent la serviciul reglementare prudenţială (unul studii economice, unul studii juridice)

1 post expert la direcţia plăţi

3 posturi referent la relaţii internaţionale

1 post referent la direcţia investiţii (inginer instalaţii)

Citeşte pe “Blogurile RL”: În atenţia domnului Boc. Strict confidenţial. Salariul mediu în BNR sare de 1.100 de euro

Cele mai citite

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Iohannis – dă-mi-o mie, NA-TO mie

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis reinventează schema clasică din blaturile fotbalului românesc. În loc de consacrata “dă-mi-o mie, na-ți-o ție”, șeful de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă