14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCâte joburi au fost create pe timp de criză de economiile verzi

Câte joburi au fost create pe timp de criză de economiile verzi

Economiile verzi au creat, de la izbucnirea crizei financiare în Europa în 2008, 1,5 milioane de locuri de muncă, a declarat, luni, la București, directorul executiv al Agenţiei Europene de Mediu, Hans Bruyninckk, relatează Mediafax.

Acesta a declarat că o concluzie a raportului este că politicile de mediu funcționează dacă sunt bine implementate, sunt un factor important de stimulare a cercetării și inovației, dar contribuie și la un mediu sănătos și la conservarea stării de sănătate a populației.

Citește și: ANOFM: Aproape 600 de locuri de muncă în străinătate. În ce domenii se fac cele mai multe ANGAJĂRI

Totodată, el a subliniat că un mesaj important al raportului este că politicile de mediu nu stau în calea dezvoltării economice, arătând că, în timp ce s-au pierdut milioane de locuri de muncă din cauza crizei financiare, din 2008 industriile verzi au creat 1,5 milioane de locuri de muncă.

“Suntem parte a soluției, nu parte a problemelor din economie. (…) Nu există un singur studiu care să spună că politicile de mediu nu sunt bune pentru economie”, a declarat Hans Bruyninckk.

Pe de altă parte el a atras atenția că, în contextul degradării continue a capitalului natural și a împuținării resurselor naturale, va fi mai greu de găsit soluțiile.

“Trebuie să ajungem la o nouă generație de politici de mediu, unde nu ne mai concentrăm pe a scoate poluanții din pământ și apă, ci pe sustenabilitatea pe termen lung a felului în care facem agricultură, a sistemului nostru energetic”, a mai spus Hans Bruyninckk.

Hans Bruyninckk a participat luni, la București, alături de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la lansarea raportului “Mediul European. Starea și Perspectiva 2015”, întocmit de Agenţia Europeană de Mediu (EEA), în cooperare cu 39 de țări.

Cele mai citite

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă