14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa: Preţul aurului, în creştere din cauza instabilităţii din Ucraina

Bursa: Preţul aurului, în creştere din cauza instabilităţii din Ucraina

Aurul este tot mai scump, la bursa din New York înregistrându-se o creştere a preţului unciei, după ce, cu o zi în urmă a închis la maximul ultimelor patru luni, investitorii anticipând că cererea pentru active sigure va creşte din cauza instabilităţii din Ucraina, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Aurul se îndreaptă spre a două lună de creştere a preţului, susţinut şi de temerile că redresarea economiei americane ar putea avea probleme.

În Ucraina, un grup înarmat a ocupat Parlamentul regional din Crimeea şi a arborat steagul Rusiei.

Citeşte şi: „Aurul conflictelor“ finanţează seniorii războiului

“Riscurile geopolitice în creştere, precum tensiunile din Ucraina, susţin cererea de aur. Dacă evenimentele din Ucraina se vor înrăutăţi şi vor implica ţările vecine, aurul ar putea beneficia de cererea pentru active sigure”, a declarat James Steel, analist la HSBC Securities.

Cotaţia aurului cu livrare în aprilie este în urcare cu 0,3%, la 1.332,5 dolari uncia, la bursa Comex din New York, după ce miercuri a atins 1.345,6 dolari uncia, cel mai ridicat nivel după 30 octombrie.

Citeşte şi: Piaţa aurului în scădere, cererea Chinei în creştere

La Londra, preţul aurului cu livrare imediată este cotat la 1.331 dolari uncia.

De la începutul acestui an, preţul aurului a crescut cu 11%, revenind din cel mai amplu declin anual din ultimele trei decenii.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă