20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa a scăzut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj...

Bursa a scăzut nesemnificativ în prima parte a şedinţei, pe un rulaj susţinut doar de câteva acţiuni

Bursa de la Bucureşti a scăzut nesemnificativ, cu 0,11%, în prima parte a şedinţei, într-o piaţă unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP), SIF Transilvania (SIF3), Banca Transilvania (TLV) şi OMV Petrom (SNP) au asigurat trei sferturi din lichiditate, informează Mediafax.

În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,21%, în timp ce indicele BET-NG a avansat cu 0,17%. Indicele BET-NG reflectă evoluţia titlurilor companiilor din sectorul energetic.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborât cu 0,68%.

La ora 13:00, indicele extins BET-XT s-a plasat cu 0,44% sub nivelul de joi, iar indicele extins BET-BK a fost cu 0,51% mai jos decât la finalul şedinţei precedente. Indicele BET-XT include cele mai lichide 25 de acţiuni româneşti, iar BET-BK reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, printre care şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 11,8 milioane lei (2,7 milioane euro), valoare cu aproape o treime sub rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 17,1 milioane lei (3,9 milioane euro).

Peste trei sferturi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (4,7 milioane lei), SIF Transilvania (2 milioane lei), Banca Transilvania (1,8 milioane lei) şi OMV Petrom (1,5 milioane lei, din care un deal de 1,2 milioane lei).

Titlurile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,24%, la 0,63 lei, în timp ce acţiunile SIF Transilvania au scăzut cu 1,47%, la 0,737 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,6%.

Cele mai citite

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

Ciolacu știe mai bine decât ambasadoarea SUA când vom scăpa de vize. Ambasadoarea vorbea de anul 2025, Ciolacu e sigur de anul 2024. Tot...

Premierul Marcel Ciolacu are o versiune mai optimistă decât ambasadoarea SUA cu privire la momentul în care cetățenii României vor fi scutiți de vizele...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă