13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAstra-Uniqa ataca piata asigurarilor de viata si de sanatate

Astra-Uniqa ataca piata asigurarilor de viata si de sanatate

» Astra-Uniqa intentioneaza sa devina unul din asiguratorii importanti pe segmentul asigurarilor de viata si pregateste intrarea pe piata asigurarilor medicale, potrivit Corneliei Scarlatescu, director Asigurari de Viata in cadrul companiei.

Conform rezultatelor pe primul semestru din 2008, Astra-Uniqa ocupa locul al saselea intre asiguratorii de pe piata locala, cu o cota de 7,04%, avand un volum total de prime brute subscrise de 253,6 milioane lei, din care doar 2,3 milioane lei pe asigurarile de viata. In acest sens, Astra-Uniqa mizeaza pe potentialul considerabil al asigurarilor de viata, dar si pe cel al asigurarilor de sanatate, bazandu-se pe reteaua proprie de vanzari la nivel national (217 sucursale si agentii) si pe parteneriate cu cei mai reputati furnizori de servicii medicale din domeniul privat (Romania si UE) si de stat.
"Compania are o strategie bazata pe flexibilitate si grija fata de clienti. Principalele directii de dezvoltare au fost diversificarea portofoliului de produse – numai in ultimele sase luni lansandu-se 12 noi tipuri de asigurari de viata si suplimentare pe segmentul corporate si individual, dar echipa a speculat si oportunitatile de pe piata asigurarilor de sanatate, dezvoltand in timp-record o retea de 100 de parteneriate cu furnizori de servicii medicale la nivel national si concepand planuri de sanatate pe segmentul corporatiilor", a declarat Cornelia Scarlatescu.

Avantaje
Prin asigurarile de sanatate, care necesita prime accesibile de 50-80 lei, au acces la servicii medicale si clasele sociale care nu pot sustine cheltuielile medicale informale (spagile), care in Romania au atins cote ingrijoratoare.
"Multe persoane au renuntat la tratamente sau servicii medicale din cauza situatiei financiare precare si a tarifelor informale ridicate practicate in sistem", a precizat Scarlatescu.
Unele din principalele avantaje ale asigurarilor de sanatate pentru angajati le reprezinta consilierea medicala, programarea si accesul la servicii medicale prin call-center-ul Uniqmed. De asemenea, compania ofera planuri adaptate nevoilor clientilor, prin servicii medicale personalizate. Pentru angajatori, principalele avantaje sunt fidelizarea si motivarea angajatilor, in contextul deficitului cu forta de munca si al fluctuatiei de personal. Politele ofera o crestere a beneficiilor salariale fara marirea semnificativa a costurilor proprii. Printre alte avantaje se numara mentinerea sanatatii angajatilor, reducerea pierderilor financiare cauzate de absenteismul si fluctuatia personalului. Sunt acoperite inclusiv afectiunile cronice, cele preexistente, sarcina si maternitatea, afectiunile neuropsihice survenite pe parcursul asigurarii.
In prezent, angajatorului i se deduc de la plata impozitului pe profit sume de maximum 200 euro/angajat anual, daca acestea sunt directionate catre asigurari de sanatate sau pensii private. Asiguratorii le-au cerut in repetate randuri autoritatilor majorarea plafonului de deductibilitate, pana la 1.000 euro/ angajat anual. Cu ocazia listarii titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a declarat ca va lua in calcul cel putin dublarea prezentului plafon de deductibilitate, pentru a stimula industria asigurarilor de viata si a fondurilor de pensii.

Studiu
Potrivit unui studiu, asigurarea de sanatate reprezinta principalul beneficiu pentru care ar opta angajatii la locul de munca, fiind preferata de catre 23-24% din acestia. Urmatoarele locuri in preferintele angajatilor au fost ocupate de pensiile private si asigurarile de viata, cu 14-15%. De asemenea, peste 70% din cei chestionati prefera o asigurare de sanatate pentru a depasi o problema de sanatate care ar necesita spitalizare, in loc sa plateasca serviciile medicale de care ar avea nevoie.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă