15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalZero decibeli, în premieră la Teatrul Foarte Mic

Zero decibeli, în premieră la Teatrul Foarte Mic

Teatrul Foarte Mic vă invită, sâmbătă, 16 aprilie, la premiera „Zero decibeli”, un spectacol socio-fonic, în regia Ioanei Păun.

După succesul înregistrat pe aceeaşi scenă cu „Interzis sub 18 ani” de Mihaela Michailov, Ioana Păun propune un text care o conduce în zona de cercetare a sunetului, a impactului pe care îl are în societate, dar şi individual, pentru dezvoltarea fiecărei personalităţi.

„Zero decibeli” abordează nu doar consecinţele pe care le are asupra omului zgomotul foarte puternic, dar mai ales pe cele ale imposibilităţii perceperii sunetului. Piesa atinge un subiect sensibil, felul în care sunt percepuţi surdomuţii în România.

„Zero decibeli” poate fi numită o redefinire a handicapului, minorităţii şi discriminării. În cinci tablouri, te conectezi la mintea unor surdomuţi în timp ce gândurile lor se derulează sonor în urechea ta. Ai acces la o altă perspectivă: a unei persoane care nu aude.

Textul aparţine Ioanei Păun şi Monei Bozdog. Scenografia este semnată de Andrada Chiriac. Din distribuţie fac parte Mihaela Rădescu, Claudia Prec, Alexandru Potoceanu, Ştefan Lupu, Sever Bârzan, Paul Dunca. Live mix-ul este realizat de Sever Bârzan. Mişcarea : Paul Dunca.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă