Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Yemen: Guvernul susţine că nu atacă Portul Hudaydah

Guvernul din Yemen a comunicat că forţele sale nu atacă Portul Hudaydah, aflat sub controlul rebelilor. Portul este principalul punct prin care ajung ajutoarele umanitare într-o ţară decimată de război, scrie BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.06.2018 - 13:51

"Nu plănuim să distrugem infrastructura (...) Suntem într-o zonă apropiată aeroportului, dar nu aproape de port”, a declarat, într-o conferinţă de presă la New York, ministrul de Externe din Yemen Khaled Alyemany.

Forţele pro-guvern, susţinute de o coaliţie condusă de Arabia Saudită, au declanşat miercuri un atac asupra oraşului de la Marea Roşie. Organizaţiile umanitare au declarat că, din cauza ostilităţilor, ajutoarele nu vor mai putea ajunge la milioane de oameni aflaţi în pragul foametei.

Vineri, forţele guvernului au avansat către aeroportul din Hudaydah prin raiduri aeriene lansate de coaliţie asupra unor poziţii ale rebelilor Houthi.

Programul Global de Alimentaţie al ONU a comunicat că portul este încă funcţional şi că staff-ul său încă lucrează şi distribuie alimente.

Directorul executiv David Beasley a făcut apel către toate părţile implicate "să îşi respecte angajamentul de a proteja civilii şi infrastructura, luând măsuri pentru a respecta dreptul internaţional umanitar”.

Avioanele de război ale coaliţiei au bombardat frecvent portul Hudaydah în ultimii trei ani, în ciuda importanţei sale pentru operaţiunile umanitare.

Comentarii