3.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalYemen: Guvernul susţine că nu atacă Portul Hudaydah

Yemen: Guvernul susţine că nu atacă Portul Hudaydah

“Nu plănuim să distrugem infrastructura (…) Suntem într-o zonă apropiată aeroportului, dar nu aproape de port”, a declarat, într-o conferinţă de presă la New York, ministrul de Externe din Yemen Khaled Alyemany.

Forţele pro-guvern, susţinute de o coaliţie condusă de Arabia Saudită, au declanşat miercuri un atac asupra oraşului de la Marea Roşie. Organizaţiile umanitare au declarat că, din cauza ostilităţilor, ajutoarele nu vor mai putea ajunge la milioane de oameni aflaţi în pragul foametei.

Vineri, forţele guvernului au avansat către aeroportul din Hudaydah prin raiduri aeriene lansate de coaliţie asupra unor poziţii ale rebelilor Houthi.

Programul Global de Alimentaţie al ONU a comunicat că portul este încă funcţional şi că staff-ul său încă lucrează şi distribuie alimente.

Directorul executiv David Beasley a făcut apel către toate părţile implicate “să îşi respecte angajamentul de a proteja civilii şi infrastructura, luând măsuri pentru a respecta dreptul internaţional umanitar”.

Avioanele de război ale coaliţiei au bombardat frecvent portul Hudaydah în ultimii trei ani, în ciuda importanţei sale pentru operaţiunile umanitare.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu se întâlnește cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme

Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme al Uniunii Europene, se află, în ziua de 28 noiembrie 2023, la București. În dimineața zilei de 28...

Decizii luate de preşedintele Iohannis. Ce documente a semnat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele de eliberare din funcţie a mai multor procurori şi numirea acestora în funcţia de judecători. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale,...

Președintele Iohannis merge la conferința de mediu din Dubai. România aderă la “Alianța Solară Internațională”

Președintele Klaus Iohannis va participa la conferința ONU de mediu din Dubai, unde se va consemna și "alăturarea României la Alianța Solară Internațională". Evenimentul este...
Ultima oră
Pe aceeași temă