16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalWeekend plin la Les Films de Cannes à Bucarest

Weekend plin la Les Films de Cannes à Bucarest

Un weekend încărcat îi așteaptă pe iubitorii de film la Les Films de Cannes à Bucarest. Sâmbătă și duminică, vor rula câteva dintre cele mai așteptate filme din festival, distinse cu marile premii la Cannes: "Winter Sleep" (r. Nuri Bilge Ceylan, Palme d’Or), "Leviathan" (r. Andrei Zviaghințev, Premiul pentru scenariu), "Foxcatcher" (r. Bennett Miller, Premiul de regie), "Deux jours, une nuit" (r. Jean Pierre și Luc Dardenne),"Adieu au langage" (r. Jean-Luc Godard, Premiul Juriului).

Vedetele zilei de sâmbătă vor fi actrița Bérénice Bejo și regizorii Michel Hazanavicius și Radu Mihăileanu. Actrița nominalizată la Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru rolul din filmul mut The Artist va împărtăși din experiența sa sâmbătă, de la ora 12.00, la Cinema Elvira Popescu, într-o discuție liberă cu publicul. Având deopotrivă experiența cinema-ului european și a celui hollywoodian, Hazanavicius, recompensat cu Oscar, va vorbi despre turnura pe care a luat-o cariera sa după succesul uriaș cu The Artist de la 13.00, tot la Elvira Popescu.
Regizorul Radu Mihăileanu va sta de vorbă cu publicul sâmbătă, la Cinema Studio, după proiecția de la ora 16.00 a documentarului "Caricaturistes – Fantassins de la démocratie" (r. Stéphanie Valloatto). Lansat într-o proiecție specială la Cannes, filmul urmărește 12 artiști din diferite colțuri ale lumii care luptă pentru democrație, prin caricaturi. La discuțiile de la final va lua parte și caricaturistul Mihai Stănescu. O expoziție cu desenele sale și ale lui Mardale va putea fi admirată la Studio, pe toată perioada festivalului.

Copiii până în 12 ani au intrare gratuită duminică de la 10.00, la "Le Garçon et le monde", de Alê Abreu, marele câștigător al festivalului de la Annecy. În excelenta animație braziliană, un băiețel pleacă din satul său natal în căutarea tatălui său și pătrunde într-o lume fantastică dominată de mașini, animale și extratereștri. Banii încasați din bilete vor fi donați programului „Fiecare copil în grădiniță”, al Asociației OvidiuRom.

Distribuitori și cineaști români și străini se vor reuni duminică, la Cinema Elvira Popescu, la un workshop despre distribuția filmelor europene. Dezbaterea va avea loc în două părți, de la orele 10.00 și 15.30. Se va discuta despre soarta cinematografelor, despre modele de distribuție de film european, măsuri urgente și soluții găsite în alte țări. Vor participa Michel Hazanavicius, președinte al Société Civile des Auteurs-Réalisateurs-Producteurs (ARP) din Franța, regizorul și producătorul Radu Mihăileanu, Jakub Duszynski, co-președinte al Europa Distribution, Gábor Böszörményi – fondator și managing director al Mozinet (Ungaria), Judith Colell, vice-președinte al Academiei Spaniole de Film, Antoine Bagnaninchi – fondator și manager al Independența Film, Tudor Giurgiu, președintele Transilvania IFF, și Jelio Jelev – producător și distribuitor, Jelfilm Bulgaria.
Partea a treia a acestui workshop, despre producție și vânzări de film, va avea loc miercuri, 29 octombrie, de la 11.00, la Cinema Elvira Popescu. Vor vorbi: regizorul Cristian Mungiu și Vincent Maraval, managerul Wild Bunch (Franța).

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă