14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un atentat capcană îl rănește pe un important scriitor naționalist rus

VIDEO: Un atentat capcană îl rănește pe un important scriitor naționalist rus

Un important scriitor naționalist rus, Zakhar Prilepin, a fost rănit sâmbătă într-un atentat cu mașină capcană în care a fost ucis șoferul, un atac pe care Rusia l-a atribuit imediat Ucrainei și Occidentului. Este al treilea atac de acest fel asupra unor personalități pro-război din Rusia de la începutul invaziei sale la scară largă.

Guvernul rus a acuzat imediat Ucraina și Occidentul pentru acest incident.

Comitetul de stat pentru investigații a declarat că vehiculul lui Zakhar Prilepin a fost aruncat în aer într-un sat situat la aproximativ 402 km est de Moscova.

Prilepin este un romancier cu un mare număr de fani, cunoscut pentru că este un susținător deschis al acțiunilor Rusiei în Ucraina.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne a declarat că un suspect a fost arestat și că incidentul este tratat ca un act de terorism.

Kievul a negat afirmația Rusiei potrivit căreia ar fi fost responsabilă pentru moartea celor două ținte ale atentatelor anterioare – bloggerul militar Vladlen Tatarsky – și Darya Dugina, fiica unui ideolog naționalist.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă