11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Târgul internațional Rachid Karami din Liban a fost inclus pe lista...

VIDEO: Târgul internațional Rachid Karami din Liban a fost inclus pe lista UNESCO

Târgul internațional Rachid Karami din orașul portuar libanez Tripoli nu mai are nicio speranță de renaștere, după ce a fost adăugat pe lista Națiunilor Unite a siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol. Ghidul turistic Mira Minkara a declarat că este timpul să trezim târgul “din somnul său lung”.

Proiectată de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer în 1962, colecția de structuri de pe terenul de 173 de acri este considerată una dintre lucrările cheie ale modernismului secolului XX în Orientul Mijlociu.

Însă parcul de distracții s-a degradat încet din cauza luptelor repetate din ultimii 60 de ani, a întreținerii precare și, mai recent, a crizei financiare paralizante din Liban, care durează de trei ani.

Ghidul turistic Mira Minkara a declarat că este timpul să trezim târgul “din somnul său lung” și să îl readucem la gloria de odinioară.

Ea speră că recunoașterea UNESCO ar putea aduce noi festivaluri, expoziții și beneficii economice în Tripoli – care era deja unul dintre cele mai sărace orașe de pe malul Mediteranei înainte de a începe prăbușirea financiară a Libanului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă