Greta Thunberg, discurs în lacrimi la summitul ONU: "Nu vă vom ierta!"

VIDEO Greta Thunberg, discurs în lacrimi la summitul ONU: "Nu vă vom ierta!"

Tânăra suedeză Greta Thunberg i-a atacat, într-un discurs plin de furie, la ONU, pe liderii planetei din cauza inacţiunii lor împotriva modificărilor climatice, la începutul unui summit la New York.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2019 - 20:03

”Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu la şcoală, de cealaltă parte a oceanului”, a tunat Greta Thunberg, cu o voce tremurătoare dar puternică, citind un text din scaunul său.

”Cum îndrăzniţi? Mi-aţi furat visele şi copilăria cu vorbele voastre goale”, a denunţat ea.

”Fac, cu toate acestea, parte dintre cei care au noroc. Oamenii suferă, mor. Ecosisteme întregi se prăbuşesc, ne aflăm începutul unei extincţii în masă, iar tot despre ceea ce discutaţi voi sunt banii şi basme despre creştere economică eternă? Cum îndrăzniţi!”.

Acest scurt discurs este unul dintre cele mai percutante pe care adolescenta în vârstă de 16 ani le-a susţinut de la sosirea sa în Statele Unite, la sfârşitul lui august.

Ea a repetat, ca alte dăţi, fapte ştiinţifice care confirmă încălzirea accelerată a planetei, iar apoi i-a atacat pe şefii de stat şi de guverne prezenţi la acelaşi summit, la care a invitat-o secretarul general al ONU Antonio Guterres.

”Voi ne-aţi dezamăgit. Însă tinerii încep să vă înţeleagă trădarea”, a denunţat Greta Thunberg.

”Dacă decideţi să ne lăsaţi baltă, vă spun că nu vă vom ierta niciodată. Nu vă vom lăsa să scăpaţi aşa”, a continuat ea.

”Lumea se trezeşte, iar schimbarea soseşte, fie că va place, fie că nu. Mulţumesc!”, a conchis ea, foarte aplaudată în marea sală a Adunării Generale.

Comentarii