21.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInternaționalVestea morţii lui Sergiu Nicolaescu a ajuns şi în Jakarta. Ce scrie...

Vestea morţii lui Sergiu Nicolaescu a ajuns şi în Jakarta. Ce scrie presa internaţională despre decesul regizorului

Decesul regizorului şi actorului Sergiu Nicolaescu a stârnit un val de reacţii în presa internaţională.

”Regizorul român de film, Sergiu Nicoalescu, a murit”, titrează Huffington Post. ”Sergiu Nicolaescu, regizor profilic, cunoscut pentru filmele sale istorice, a murit. Regizorul, care a fost şi senator, avea 82 de ani”, scrie publicaţia citată.

News Channel 5 anunţă moartea regizorului român care a realizat ”peste 50 de filme” în cariera sa.

Şi Jakarta Post, publicaţie din Indonezia, scrie despre moartea regizorului român, cel care a realizat ”filmul clasic Mihai Viteazul”.

Agenţia internaţională de presă, Associated Press (AP) a transmis în toată lumea ştirea despre moartea ”celui mai prolific regizor român” şi a amintit discursul de rămas bun al lui Sergiu Nicolaescu din Parlamentul României: ”Mai am doar câţiva ani de trăit şi aş vrea să îi termin în profesia mea” ( de regizor şi actor – n. red.)”

AP notează că Sergiu Nicolaescu ”şi-a continuat cariera cinematografică, deşi era senator din anul 1992 din partea Partidului Social Democrat”  şi că filmele sale istorice erau ”pe placul regimului comunist”.

Sergiu Nicolaescu a încetat din viaţă, joi dimineaţă, la spitalul Elias, la vârsta de 82 de ani.

Regizorul a fost operat pe 28 decembrie de peritonită. El a fost iniţial internat pe 26 decembrie pentru o afecţiune digestivă cronică.

Pe 13 decembrie, Sergiu Nicolaescu, parlamentar PSD, le-a adresat mulţumiri colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit.

“Vreau să vă mulţumesc pentru aceşti patru ani minunaţi pe care i-am petrecut împreună, în care dumneavoastră mi-aţi dăruit stimă şi consideraţie, simţăminte pe care şi eu vi le datorez. Mai am puţini ani de trăit şi mi-am dorit să-i termin în profesia mea, pentru acest lucru nu am participat la alegeri. Vreau să vă spun un sincer «La revedere!» şi vreau să vă spun în acelaşi timp «La mulţi ani!» şi sărbători fericite”, a spus atunci Nicolaescu de la tribuna Senatului.

 

Cele mai citite

Real Madrid este „Regina Europei” pentru a 15-a oară. Fanii echipei madrilene au declanșat „fiesta” la Casa de Espana din București

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-0...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă