Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uniunea Europeană intentionează să aloce o sumă suplimentară de 42,5 milioane de euro Palestinei

Uniunea Europeană a fost de acord să aloce o sumă suplimentară de 42,5 milioane de euro (52,9 milioane de dolari) pentru construirea unui stat palestinian "democratic şi responsabil", a declarat miercuri şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2018 - 15:23

Banii se vor îndrepta şi către activităţile din Ierusalimul de Est, pentru a ajuta la construirea unui stat palestinian prin reforme politice, reducerea datoriilor, sprijinirea afacerilor şi a societăţii civile palestiniene, precum şi pentru accesul la apă şi energie, a mai spus Mogherini.

Anunţul survine înaintea discuţiilor de la Bruxelles la care vor participa importanţi politicieni şi oficiali israelieni, palestinieni, americani şi arabi, pentru prima dată de la decizia controversată anunţată de Washington privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Toată lumea trebuie să recunoască faptul că Statele Unite "au un rol esenţial pentru ca orice proces să aibă o şansă reală de succes", a spus Mogherini, avertizând în acelaşi timp Washingtonul că "singur va fi mai dificil să realizezi ceva".

Comentarii

loading...