30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalUE trebuie să îi primească pe afganii care fac obiectul unei amenințări...

UE trebuie să îi primească pe afganii care fac obiectul unei amenințări imediate, susține un comisar

„Trebuie să evităm ca oamenii să pornească în călătorii foarte periculoase spre a ajunge clandestin până la frontierele UE. Trebuie să-şi ajutăm înainte de asta”, a afirmat Ylva Johansson în finalul unei reuniuni prin videoconferinţă a miniştrilor de interne din ţările Uniunii.

„Este important să-i ajutăm pe cei care fac obiectul unei ameninţări imediate să se instaleze în statele UE”, a insistat ea, menţionându-i pe jurnaliştii şi afganii care au lucrat pentru respectarea „drepturilor fundamentale”.

„Este, de asemenea, esenţial să luăm în considerare dimensiunea genului, să putem ajuta femeile şi fetele”, a adăugat comisarul european.

Ylva Johansson a chemat statele UE să-şi „accelereze operaţiunile” de primire de refugiaţi, „mărindu-şi cotele” de cetăţeni afgani pe care îi pot prelua.

Dacă Angela Merkel, cancelarul german, s-a declarat marţi deschisă unei primiri „controlate” de refugiaţi afgani „în mod special vulnerabili”, subiectul provoacă o dezbatere aprinsă în rândul Celor 27.

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă