Foto Arhiva

Trump va prezenta lista de importuri din China vizate de taxe vamale

Administraţia Donald Trump va publica, săptămâna aceasta, lista de importuri din China vizate de taxe vamale suplimentare, în încercarea de a penaliza Beijingul pentru presupuse furturi intelectuale în domeniul industriei tehnologiei informaţionale, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 11:25

Biroul Reprezentantului SUA pentru Afaceri comerciale are termen până vineri să prezinte lista de importuri din China vizate de taxele vamale suplimentare impuse pe data de 22 martie de către preşedintele american Donald Trump.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de 50-60 de miliarde de dolari pe an şi se estimează că aceste taxe vor viza produse de "tehnologie avansată" şi ar putea dura până la două luni până ce măsurile vor intra în vigoare, au declarat oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington.

Scopul declarat al taxelor vamale suplimentare este de a forţa Beijingul să-şi schimbe practicile guvernamentale despre care autorităţile SUA afirmă că înlesnesc transferul "nerentabil" de proprietate intelectuală americană către companii chineze.

Ca răspuns la taxele vamale suplimentare impuse luna trecută de SUA la importurile de aluminiu şi oţel, Beijingul a anunţat recent că va introduce o taxă specială de până la 25% pentru 128 de produse de import din SUA, inclusiv produse din carne de porc, vin, fructe, aluminiu reciclat şi oţel laminat.

Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China.

Comentarii