37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalTrump își păstrează dorința ca forţele SUA din Siria să fie retrase...

Trump își păstrează dorința ca forţele SUA din Siria să fie retrase cât mai curând posibil

Anunțul de la Casa Albă intervine după atacul comun al SUA, Marii Britanii și Franței în Siria și la câteva ore după ce preşedintele Franței, Emmanuel Macron, declara că l-a convins pe Trump să menţină prezenţa SUA în Siria pe termen lung.

„Misiunea americană nu s-a schimbat – preşedintele a fost foarte clar că vrea ca forţele SUA să se întoarcă acasă cât mai curând posibil”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, potrivit site-ului cotidianului The Washington Post.

„Suntem hotărâţi să zdrobim în totalitate ISIS (Stat Islamic, n.red.) şi să creăm condiţii care să prevină renaşterea acestei (organizaţii). În plus, ne aşteptăm ca aliaţii şi partenerii noştri regionali îşi vor asuma o responsabilitate mai mare, atât militar, cât şi financiar, pentru a securiza regiunea”, a adăugat reprezentanta Administraţiei prezidenţiale americane.

„În urmă cu zece zile, preşedintele Trump spunea că SUA au datoria de a se retrage din Siria”, a declarat președintele Macron într-un interviu difuzat duminică de BFM TV, postul radio RMC şi publicaţia online Mediapart.

„L-am convins că este necesar să rămână acolo”, a completat liderul de la Paris.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă