Tot mai multe țări întrerup vaccinarea cu AstraZeneca, în ciuda apelului OMS

Încă trei state europene au suspendat folosirea vaccinului împotriva Covid-19 al companiei AstraZeneca, în toiul îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului, relatează Deutsche Welle și The Independent.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2021 - 20:56

Germania, Franța, Italia și Spania au anunțat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca tot pe baza acestor suspiciuni. AstraZeneca a transmis că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța suspendă pentru 24 de ore utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid-19 în așteptarea unei decizii privind siguranța acestuia de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.

Comentarii