36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalTeritoriul Hong Kong nu-și poate apăra 12 localnici care vor fi judecați...

Teritoriul Hong Kong nu-și poate apăra 12 localnici care vor fi judecați în China

Şefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a susținut că Executivul pe care-l conduce nu are o bază legală pentru a interveni în cazul a 12 locuitori din Hong Kong care acum se află în custodia guvernului central al Chinei, de la Beijing.

Cei 12 au fost reținuți în timp ce încercau să fugă, într-o barcă, în insula Taiwan, iar guvernul central al Chinei îi va judeca pentru această tentativă.

Şefa Guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a recunoscut că nu poate interveni la Beijing pentru a le asigura celor 12 inculpați prezumţia de nevinovăţie, un proces echitabil şi o reprezentare prin intermediul unui avocat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă