Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sudan: Mai mulţi elevi şi un adult au fost uciși

Patru elevi şi un adult au fost ucişi de un lunetist, în centrul Sudanului, în timpul unui protest antiguvernamental, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2019 - 21:54

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite, dintre care unele sunt în stare critică, atunci când un grup de elevi de gimnaziu protestau paşnic, în oraşul El Obeid, împotriva Consiliului militar provizoriu.

Identitatea sau apartenenţa lunetiştilor nu sunt deocamdată cunoscute.

Spre sfârşitul anului trecut în Sudan au început demonstraţii antiguvernamentale, protestatarii cerând plecarea de la putere a regimului condus de Omar al-Bashir în ultimii 30 de ani.

La data de 11 aprilie acest an, Bashir a fost arestat de armată, care a instaurat un Consiliu militar provizoriu pentru gestionarea problemelor curente ale ţării.

Protestatarii au susţinut însă că noii lideri militari sunt o continuare a regimului Bashir şi au cerut constant tranziţia către un guvern civil.

Începând din decembrie 2018, reprimarea manifestaţiilor din Sudan s-a soldat cu 246 de morţi, dintre care 127 în data de 3 iunie, conform CCSD.

Comentarii

loading...