5.1 C
Bucharest
Saturday, 25 November 2023
HomeInternaționalSUA, măsuri radicale: Ce vor trebui să facă solicitanții de viză

SUA, măsuri radicale: Ce vor trebui să facă solicitanții de viză

Majoritatea aplicanţilor la viza de imigrant şi de non-imigrant – circa 14,7 milioane de persoane – vor fi nevoiţi să noteze într-un formular al aplicaţiei federale toate identităţile de pe reţelele de socializare pe care le-au folosit în ultimii cinci ani, informaţii care vor fi folosite pentru a fi verificaţi şi identificaţi, conform propunerilor. 

Departamentul de Stat va publica propunerile într-un memoriu pe care îl va înainta vineri Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management şi Buget. Opinia publică are la dispoziţie 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor. 

Măsurile vin în întâmpinarea promisiunii de campanie a preşedintelui Donald Trump din 2016 de a combate imigraţia ilegală din motive de securitate şi de a înăspri controalele asupra străinilor care intră în SUA. 

Departamentul de Stat a precizat că nu intenţionează să ceară în mod constant majorităţii solicitanţilor de viză diplomatică şi oficială informaţii despre conturile de pe reţelele de socializare. 

Dacă acest măsuri vor fi aprobate, aplicanţii vor trebui să ofere informaţii despre numerele de telefon, adresele de e-mail şi călătoriile internaţionale din ultimii cinci ani. Li se va cere de asemenea să spună dacă au fost expulzaţi din vreo ţară şi dacă membri ai familiei lor au fost implicaţi în activităţi teroriste, a mai precizat Departamentul de Stat.

Cele mai citite

Năstrușnica depravare a firii

Ne-am predat cu toată ființa zeului digital. Decartăm lunar din portofelul virtual sume consistente canalelor de streaming și aplicațiilor. Suntem abonați la fel de...
00:00:33

VIDEO. “Palestina liberă”, strigă protestatarii, în timp ce Joe Biden se îndrepta către un restaurant

Protestatarii au strigat "Palestina liberă" în timp ce președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden se îndreptau spre un restaurant din Nantucket, vineri...

12 persoane arestate preventiv în dosarul tentativei de omor și grupului infracțional organizat, anunță DIICOT

Magistrații au dispus arestarea preventivă a 12 inculpați și au impus control judiciar pentru alți 21 în cadrul dosarului care implică 46 de persoane....
Ultima oră
Pe aceeași temă