24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăCoronavirusSperanța de viață în Germania a scăzut în ultimii ani din cauza...

Speranța de viață în Germania a scăzut în ultimii ani din cauza COVID

Speranța medie de viață în Germania a scăzut simțitor între 2019 și 2021, potrivit biroului național de statistică, o schimbare pe care o atribuie numărului neobișnuit de mare de decese în timpul pandemiei de coronavirus.

Speranța de viață pentru fetele nou-născute a fost anul trecut de 83,2 ani, iar pentru băieți de 78,2 ani, a precizat marți Oficiul Federal de Statistică. Aceasta reprezintă o scădere de 0,4 și, respectiv, 0,6 ani în comparație cu 2019, anul de dinaintea pandemiei, notează Euronews.

„Principalul motiv pentru această evoluție este numărul neobișnuit de mare de decese în timpul valurilor COVID-19”, a declarat biroul într-un comunicat.

O creștere a proporției de persoane în vârstă în Germania a dus la așteptări în ultimii 20 de ani la o creștere a numărului de decese, a precizat biroul, dar speranța de viață a crescut înainte de pandemie.

Până la lovitura COVID-19, cifrele privind decesele creșteau în medie cu 1-2% pe an, dar numărul deceselor a fost cu 5% mai mare în 2020 și cu încă 4% mai mare anul trecut, au arătat statisticile – ceea ce înseamnă că au fost cu 70.000 până la 100.000 mai multe decese în cei doi ani decât s-ar fi așteptat din punct de vedere statistic.

Biroul de statistică a precizat că în cei doi ani au fost raportate aproape 115.000 de decese ale persoanelor cu coronavirus, în timp ce măsurile de precauție legate de pandemie ar fi putut reduce numărul deceselor cauzate de alte boli. Germania are o populație de 83 de milioane de locuitori.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

LIVE UPDATE Protestul AUR a paralizat traficul în centrul Capitalei

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă