14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInternaționalSenat: Radu F. Alexandru a solicitat un moment de reculegere în memoria...

Senat: Radu F. Alexandru a solicitat un moment de reculegere în memoria TVR Cultural

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a solicitat, luni, în plenul Senatului un moment de reculegere în memoria TVR Cultural, care a fost recent desfiinţat de noua conducere a televiziunii publice, după zece ani de activitate, potrivit Mediafax.

Declaraţia senatorului PDL a avut loc în debultul şedinţei de plen, el amintind că TVR Cultural a fost înfiinţat în 2002 şi a servit cultura română “aşa cum se cuvine”, fiind singurul post de televiziune cultural din România.

Radu F. Alexandru a solicitat senatorilor prezenţi un moment de reculegere, moment în care în sala de plen s-au ridicat în picioare mai mulţi parlamentari.

Ulterior, preşedintele Senatului Crin Antonescu a întrebat în sală dacă gestul lui Radu F. Alexandru nu mai era potrivit marţi dimineaţă, când sunt programate declaraţiile politice.

“Dacă mai sunt lucruri pe care le-aţi pierdut şi doriţi să le comemoraţi”, a mai întrebat Antonescu.

În urma acestei replici, Radu F. Alexandru a precizat că apreciază “simţul umorului” de care dă dovadă preşedintele Senatului, dar va continua să apere cultura de actuala putere.

TVR Cultural şi-a suspendat emisia sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 23.59. Măsura a fost dispusă în 13 septembrie, prin Ordin al preşedintelui-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Claudiu Săftoiu, în contextul situaţiei financiare critice a Televiziunii Române, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, la momentul respectiv, de către reprezentanţii televiziunii publice.

Potrivit TVR, decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizării ofertei editoriale şi a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arăta în comunicat.

Câteva zeci de persoane au aprins candele şi au depus flori sâmbătă, între orele 22.00 – 24.00, lângă sediul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) din Bucureşti, la “priveghiul” TVR Cultural, care şi-a suspendat emisia sâmbătă, de la ora 23.59.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă