31.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeInternaționalSeceta din Italia: O bombă din Al Doilea Război Mondial, a ieșit...

Seceta din Italia: O bombă din Al Doilea Război Mondial, a ieșit la suprafață din cauza nivelului minim record al apei din râul Po

Seceta extremă a scos la iveală o bombă neexplodată din al Doilea Război Mondial (WW2). A fost descoperită într-un râu italian.

Armata italiană a efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 kg, descoperită de pescari pe 25 iulie în apropierea satului Borgo Virgilio din nordul Lombardiei, notează Euronews.

Râul Po, care traversează Valea Padului, a atins minime istorice, pe fondul absenței ploilor și a topirii zăpezii, alături de creșterea temperaturilor, din cauza schimbărilor climatice.

“Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei cauzate de secetă”, a declarat colonelul Marco Nasi.

Aproape 3.000 de persoane care locuiau în zonă au fost evacuate, pentru ca bomba să poată fi detonată în siguranță.

Spațiul aerian al zonei a fost închis, în timp ce traficul pe căile ferate, pe drumurile din apropiere a fost oprit.

Geniștii au îndepărtat fitilul bombei de fabricație americană, despre care au spus că conținea 240 kg de explozibil. Aceștia, escortați de poliție, au transferat dispozitivul la o carieră locală aflată la aproximativ 45 km distanță, unde a fost detonată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Nu știu dacă e de râs sau de plâns

Incidentul a avut loc în apropierea orașului Almyros, în Magnesia, relatează site-ul greekreporter. Oile au început se se poarte ciudat după ce s-au...

Orașul care va distribui gratuit locuitorilor 200.000 de capete de duș

Orașul Dijon din Franța are în plan distribuirea gratuită a aproximativ 200.000 de capete de duș care economisesc apă pentru locuitorii săi. Această inițiativă...
00:00:48

VIDEO: Ajutoarele umanitare ajung în Karabah

Conducerea etnică armeană a regiunii separatiste Nagorno-Karabah a declarat vineri (22 septembrie) că s-a ajuns la un acord pentru ca un convoi umanitar să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies