4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeInternaționalSe face percheziţie, vineri seară, la sediul Cambridge Analytica din Londra

Se face percheziţie, vineri seară, la sediul Cambridge Analytica din Londra

Percheziţia din Anglia se desfăşoară în contextul anchetei asupra firmei Cambridge Analytica, acuzată că ar fi obţinut datele a milioane de utilizatori ai reţelei Facebook fără acordul lor.

Astfel, vineri seară, 18 angajaţi din cadrul Information Commissioner’s Office (ICO) au intrat în sediul Cambridge Analytica din Londra, pe baza unui mandat de percheziţie obţinut de Autoritatea independentă pentru protecţia datelor cu caracter personal din Regatul Unit.

Mandatul de percheziţie a fost emis, după o şedinţă de mai multe ore, de un judecător de la Înalta Curte din Londra.

ICO ceruse această măsură pentru a putea “percheziţiona serverele” Cambridge Analytica şi pentru “a efectua o verificare a datelor”.

În primele comentarii publice făcute după ce numele Facebook a fost conexat cu scandalul Cambridge Analytica, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, a recunoscut că Facebook a greşit şi a abuzat de încrederea utilizatorilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă