37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalRusia studiază implicațiile întâlnirii aliatului său Kim Jong Un cu liderul SUA,...

Rusia studiază implicațiile întâlnirii aliatului său Kim Jong Un cu liderul SUA, Donald Trump

„Considerăm că este un pas în direcţia cea bună. Sperăm că acordul va fi pus în aplicare. Evident, este necesar pentru normalizarea situaţiei din Peninsula Coreea”, a declarat oficialul rus, aflat într-o vizită în Etiopia.

„Nu ar trebui să fie doar o întâlnire, ar trebui să deschidă o cale de reluare a unui proces diplomatic complet pentru găsirea unei soluţii la problema nucleară nord-coreeană pe baza principiilor convenite în timpul discuţiilor sixpartite şi din Consiliul de Securitate al ONU”, a mai adăugat Serghei Lavrov.

Kim Jong Un a declarat recent că este pregătit să „denuclearizeze” Coreea de Nord şi să suspende testarea rachetelor balistice şi a altor arme nucleare, a declarat şeful Biroului de Securitate Naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

„I-am transmis (preşedintelui Donald Trump) că în cadrul întâlnirii noastre, Kim Jong-Un a afirmat că este pregătit pentru denuclearizare. Kim şi-a luat angajamentul că Pheninianul se va abţine de la viitoarele teste nucleare sau ale rachetelor”, a declarat Chung Eui-Yong.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă