Casa Albă

Rusia și-a retrimis ambasadorul la Washington, în urma discuțiilor dintre Putin și Biden

Ambasadorul Rusiei în SUA, care fusese chemat la Moscova pentru consultări, s-a întors, duminică, 20 iunie, la Washington, urmând a-și relua activitatea.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2021 - 12:31

Ambasadorul Rusiei în SUA, care fusese chemat la Moscova pentru consultări, s-a întors, duminică, 20 iunie 2021, la Washington, urmând a-și relua activitatea. Această decizie a Rusiei semnifică o ameliorare a relațiilor cu SUA, după întâlnirea pe care au avut-o, la Geneva (Elveția), președinții Vladimir Putin și Joe Biden.

Potrivit unui anunț al Rusiei, ambasadorul Anatoli Antonov a zburat, duminică dimineață, cu un avion rusesc de la Moscova la New York, de unde a luat un alt avion până la Washington.

Ambasadorul Antonov fusese rechemat din SUA la Moscova, în martie 2021, "pentru consultări", aceasta fiind o formulă care arată, în termeni diplomatici, că o țară (Rusia, în acest caz) este nemulțumită de atitudinea unei alte țări. Un element concret care a generat nervozitatea Rusiei fusese o declarație a președintelui Biden, în care acesta folosise cuvântul "criminal", cu aluzie la președintele Putin.

Comentarii