Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rezerva Federală din SUA a majorat dobânda de referinţă

Rezerva Federală din SUA (Fed) a dispus, miercuri, majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25% şi a anunţat intenţia de a dispune alte cel puţin două măsuri similare în 2018. Ţinta dobânzii fondurilor federale a fost majorată de la intervalul 1,25%-1,5% la 1,5%-1,75%.

Iulian Budușan 0 comentarii

21.03.2018 - 22:49

Ţinta dobânzii fondurilor federale a fost majorată de la intervalul 1,25%-1,5% la 1,5%-1,75%.

"Perspectivele economice s-au îmbunătăţit în ultimele luni", a comunicat Rezerva Federală din SUA după o reuniune de două zile, prima organizată în mandatul lui Jerome Powell.

Instituţia bancară centrală din SUA a anunţat că rata inflaţiei ar urma să poată depăşi nivelul de 2%, pe care îl are de câţiva ani. "Inflaţia ar urma să crească în următoarele luni şi să se stabilizeze în jurul ţintelor fixate", a precizat instituţia.

 
 Jerome Powell a devenit preşedintele Fed în februarie, la finalul mandatului lui Janet Yellen.

Alte două creşteri ale dobânzii de referinţă sunt aşteptate în 2018, iar trei în 2019.

 
Potrivit datelor prezentate de Rezerva federală, rata şomajului ar urma să scadă la nivelul de 3,5% în 2019, faţă de 4,1% în prezent.

Creşterea economică a Statelor Unite ar urma să fie de 2,7% anul acesta şi de 2,4% în 2018.

Comentarii

loading...