15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalRevelion sumbru, în Jakarta. 9 oameni au murit şi câteva mii au...

Revelion sumbru, în Jakarta. 9 oameni au murit şi câteva mii au rămas fără case

″Începând de azi, la ora (locală) 16:00, 19.079 persoane au fost evacuate către adăposturi temporare în diverse locuri din Jakarta”, a declarat guvernatorul acestui oraş, Anies Baswedan, într-o conferinţă de presă. “Ploaia s-a oprit la Jakarta, iar acum aşteptăm să se retragă apele”, a adăugat el.

Conform agenţiei indoneziene de management al dezastrelor (BNPB), cel puţin 9 oameni şi-au pierdut viaţa în inundaţiile şi alunecările de teren declanşate de ploile torenţiale care au lovit Jakarta şi localităţile din apropiere.

Majoritatea victimelor au murit din cauza hipotermiei. Un adolescent a murit electrocutat de o linie de înaltă tensiune.

Imaginile televiziunilor indoneziene au prezentat automobile aproape complet înghiţite de ape şi oameni înaintând din greu prin apa murdară acumulată în unele cartiere ale capitalei.

Nivelul apelor în Jakarta de Sud şi de Est, precum şi în localităţile limitrofe Tangerang şi Bekasi din provincia Java de Vest a început să crească rapid de marţi, în jurul orei 20:00 GMT. Furnizorul de energie electrică al capitalei în care trăiesc 30 de milioane de oameni a oprit alimentarea cu curent în sute de cartiere.

Inundaţiile au provocat şi închiderea aeroportului Halim, rezervat curselor domestice. Avioanele care urmau să aterizeze la Halim au fost redirecţionate spre aeroportul internaţional Soekarno.

În cele mai grave inundaţii produse la Jakarta, în 2007, şi-au pierdut viaţa cel puţin 50 de persoane, mai notează Reuters.

Cele mai citite

Trump nu a putut ajunge la sărbătoarea lui Putin, pentru că vremea a fost cam Stormy

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Omul care a anunțat că poate pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore, Donald Trump, regretă că nu a...

Artista Shakira scapă de ancheta de fraudă fiscală din Spania

Un tribunal spaniol a anunţat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântăreţe Shakira, care a scăpat...

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă