14.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalRegizorul Cătălin Muşat, premiat la Sarajevo

Regizorul Cătălin Muşat, premiat la Sarajevo

Regizorul Cătălin Muşat a fost premiat pentru scurtmetrajul „The Ticket Collector” în cadrul pro­gramului Sarajevo City of Film din Festivalul de la Sarajevo, transmite Mediafax. Regizorul român a primit, marţi, premiul în valoare de 2.000 de euro pentru realizarea celui mai bun film în cadrul acestui program, destinat cooperării tinerilor cineaşti din Europa Centrală şi de Est. Proiectele selectate primesc câte un grant de maximum 12.500 de euro, iar întregul proces de producţie a filmelor, precum şi premiera au loc la Sarajevo. „The Ticket Collector” este povestea unui controlor de bilete care întâlneşte într-un tramvai un beţiv fără tichet, întâlnirea lor putân-du-se transforma într-o neaşteptată prietenie.

Cătălin Muşat, 32 de ani, a mai regizat filmul „Ciobanul zburător”, în cadrul pro­iec­tului Aristoteles Work­shop, în 2008. Filmul său a câştigat o menţiune la Festivalul de la Locarno. De asemenea, mai are la activ documentarele „Doctorul nebun” (2004) şi „Baraca lui Hercule”.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă