28.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalRăzboiul Realităţilor paralele continuă. Schwartzenberg cere interzicerea lui Ghiţă

Războiul Realităţilor paralele continuă. Schwartzenberg cere interzicerea lui Ghiţă

Realitatea TV, post rămas sub controlul omului de afaceri Elan Schwartzenber, cere Consiliului Naţional al Audiovizualului să interzică funcţionarea nou-creatului RTV, “în condiţiile în care această televiziune nu este autorizată şi emite din studiourile de la Casa Presei, care aparţin Realitatea”.

Această luare de poziţie vine după ce, ieri, conducerea RTV – entitate rămasă în posesia patronului Asesoft Sebastian Ghiţă – a transmis că CNA ar fi autorizat, de fapt, transmisia din studiorile de la Casa Presei. Asta deşi instituţia nu a anunţat public că ar fi luat o asemenea decizie.

Disputa ar putea fi tranşată în şedinţa CNA programată pe 1 noiembrie.

Până atunci, cele două Realităţi continuă să se acuze reciproc.

“RTV derutează telespectatorii”

“Sub denumirea Realitatea TV se emite un alt serviciu de programe, sub denumirea RTV, deşi Realitatea Media este singura în măsură să autorizeze folosirea acestei denumiri”, transmite postul lui Schwartzenberg, precizând că utilizarea mărcii RTV “este aptă să creeze o gravă confuzie în rândul publicului telespectator”.

De asemenea, Realitatea Media s-a referit şi la jurnalişti care au rămas la RTV: “Cei care au acceptat ‘căruţe de bani’ pentru a fi folosiţi în ceva ilegal vor realiza curând că o televiziune nouă nu se naşte în aşa fel, nu poate funcţiona în orice condiţii, nu va face audienţa indiferent de ce pui pe ecran şi nici măcar nu va putea fi unealta cuiva la nesfârşit”.

De partea sa, RTV s-a limitat să precizeze unde poate fi recepţionat.

Amendă de 10.000 de lei

Până acum, CNA-ul s-a implicat în acest scandal amendând cele două posturi. Realitatea TV, cu 10.000 de lei şi RTV cu 20.000 de lei. Motivul: au emis din noile studiouri fără să aibă autorizaţia necesară.

Postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook, televiziunea fiind coordonată de Sorin Enache şi Sergiu Toader.

Mutare cu scandal

Mutarea a avut loc după ce Realitatea Media a încheiat contractul de manageriat încheiat cu Sebastian Ghiţă, într-un moment în care acesta din urmă reuşise să convingă o parte din jurnalişti să semneze contracte cu o companie a sa.

Despărţirea nu a fost însă deloc amicală.

Într-o conferinţă de presă, Schwartzenberg s-a plâns ieri că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la sediul de la Casa Presei a avut loc o spargere, ocazie cu care au fost luate documente şi ştampile, cu două dube cu numere de Prahova. Pe de altă parte, reprezentanţii poliţiei au mers la faţa locului să constate împrejurările în care a avut loc spargerea, dar au declarat că până ieri după-amiază nu a fost depusă nici o plângere din partea celor păgubiţi.

Dezvăluirea lui Schwartzenberg, deţinătorul siglei şi al brandului Realitatea TV, vine după ce publicul postului a fost luat prin surprindere duminică seară, când emisia s-a întrerupt pentru câteva momente, după care a fost reluată de o altă prezentatoare, fără a se oferi explicaţii despre ce s-a întâmplat. Ceva mai târziu, s-a aflat că echipa care l-a urmat pe Schwartzenberg la noul sediu a preluat „puterea”, adică a început să emită în locul colegilor care au rămas la Casa Presei. Jurnalista Corina Drăgotescu, rămasă fidelă echipei lui Ghiţă, a povestit pentru ImpactNews.ro, cum s-au petrecut faptele: „Toată lumea s-a adunat în faţa monitoarelor din redacţie şi ne uitam cu toţii cum emisia a fost reluată de la Willbrook (noul sediu al Realitatea TV). În regie, agitaţia era destul de mare. Pe unele monitoare eram noi, pe altele ei”.

Cele mai citite

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă