Raid israelian împotriva Hamas

Aviaţia israeliană a lansat un atac aerian împotriva unor poziţii ale mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza în replică la tiruri de rachete dinspre enclava palestiniană, a informat armata israeliană într-un comunicat, conform AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.09.2019 - 18:29

Potrivit comunicatului, 'au fost trase rachete dinspre Fâşia Gaza spre teritoriul israelian', iar, 'ca ripostă (...) avioane de vânătoare şi un aparat al forţelor de apărare aeriană israeliană au lovit un număr de ţinte teroriste într-un complex militar al Hamas în nordul Fâşiei Gaza'. La rândul său, agenţia oficială palestiniană Wafa a transmis că avioane israeliene 'au tras cel puţin o rachetă care a vizat un loc gol în cartierul al-Shajaiya', în estul oraşului Gaza.

Niciuna din tabere nu a semnalat răniţi. Miercuri, mai multe rachete au fost trase dinspre Fâşia Gaza, armata israeliană ripostând cu bombardarea unor poziţii ale Hamas. În luna august, o serie de tiruri de rachete, urmate de represalii israeliene şi de ciocniri la frontieră, au provocat temeri legate de o escaladare a tensiunilor între Hamas şi Israel, odată cu apropierea alegerilor israeliene. Cele două părţi au fost implicate în trei războaie în Gaza începând din 2008. 

Comentarii