22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalPro Video lansează Banca de Filme

Pro Video lansează Banca de Filme

Începând din luna iunie, cei care vor să difuzeze filme în alte locuri decât cinematografele pot achiziţiona licenţe video, cu valabilitate unică sau anuală, prin proiectul Banca de Filme, demarat de Pro Video.

Banca de filme va pune la dispoziţie cele mai noi filme lansate de Pro Video în format DVD sau Blu-Ray, dar şi pelicule clasice, documentare sau animaţii care pot constitui ambianţa perfectă pentru serate tematice, întâlniri speciale pentru copii, evenimente organizate de instituţii culturale sau orice alt tip de eveniment care presupune vizionarea unui film.

Proiectul îşi propune să informeze asupra condiţiilor de obţinere şi de exploatare a licenţei de difuzare publică, dar să şi atragă atenţia cu privire la condiţiile legale de difuzare de filme în spaţii publice, altele decât cinematografele, fără a se vinde bilete.

Pentru difuzarea oricărui film în alte locuri decât cele destinate acestei activităţi, proprietarii trebuie să achiziţioneze o astfel de licenţă. Cele două tipuri de licenţe care pot fi obţinute prin intermediul diviziei Banca de Filme sunt: Licenţa video de difuzare publică anuală şi Licenţa video de difuzare publică unică.

Licenţă anuală este ideală pentru locaţiile care difuzează filme cu regularitate, oferind deţinătorului dreptul de difuzare publică a oricărui film din portofoliul licentiatorului, fără nici un fel de limită, de-a lungul unui an întreg.

Licenţa unică are în vedere în special evenimentele tematice unde publicul poate sau nu să plătească bilet pentru vizionare. Acest tip de licenţă este emisă pentru un singur titlu, oferind şansa deţinătorului de a achiziţiona filme chiar înainte ca acestea să fie lansate pe DVD sau Blu-Ray.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă