14.6 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăInternaționalPrima țară din Europa care legalizează creșterea și consumul de canabis

Prima țară din Europa care legalizează creșterea și consumul de canabis

Luxemburg se alătură altor două țări și a câtorva state din SUA în cultivarea canabisului pentru uz recreațional. Este prima țară din Europa care legalizează creșterea canabisului în locuințe și grădini, conform DW.

Guvernul Luxemburgului va fi primul din Uniunea Europeană care va legaliza cultivarea canabisului, a informat vineri presa locală.

Conform unei noi legi prezentate, locuitorii cu vârsta de 18 ani pot crește până la patru plante pentru uz personal și să aibă trei grame asupra lor în public.

Amenzile pentru deținerea de canabis, care ajungeau până la 2.500 de euro (2.900 de dolari), vor fi reduse drastic și limitate la cei care consumă substanța în spații publice unde este interzisă. Nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a canabisului, vor înceta să fie reglementate.

Vânzarea și distribuția vor fi, de asemenea, aprobate, deschizând calea pentru un lanț de aprovizionare și o piață reglementate de stat pentru produsele de canabis. Veniturile guvernamentale din acest proces vor fi apoi cheltuite pentru „prevenirea dependenței, educație și sănătătate”, au spus oficialii.

Luxemburg se alătură Canadei, Uruguayului și celor 11 din cele 50 de state americane, în legalizarea creșterii și distribuției canabisului. În Uniunea Europeană, nici măcar Olanda, unde interzicerea vânzării și consumului de canabis nu este aplicată, nu a făcut acest lucru.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

A fost alertă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan din Galați după degajări de fum

Alertă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan din Galați, după ce au fost sesizate degajări de fum. Potrivit ISU Galați, joi după-amiază,...

Cum a reușit Adrian Năstase recuperarea pensiei speciale de parlamentar pierdută în 2021

Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament. În perioada...

Dâncu: Nu există date că reparațiile care s-au făcut la avioanele MIG ar fi fost legate de folosirea kerosenenului

Nu există deocamdată nicio legătură între alimentarea cu kerosenul necorespunzător și reparațiile făcute la mai multe aeronave militare Mig21 Lancer, susține ministrul Apărării. Vasile...
Ultima oră
Pe aceeași temă