22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalPreședintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de...

Președintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de Externe

În noul guvern al Turciei, stabilit de președintele Erdogan, cea mai interesantă schimbare se referă la șeful spionajului, Hakan Fidan.

Fidan va fi, de acum înainte, ministrul de Externe al Turciei. Presa din Turcia îl prezintă pe larg, în acest moment, pe Hakan Fidan. El are 55 de ani și a absolvit școala militară de transmisiuni și școala militară de limbi străine. De asemenea, Fidan a urmat studii de management la Universitatea Maryland. Inițial, Fidan a lucrat în armata Turciei. Din anul 2010, Fidan a condus National Intelligence Organization (MIT) a Turciei.

O altă schimbare decisă de președintele Erdogan este în conducerea Ministerului Apărării. Noul ministru al Apărării este generalul Yasar Guler. El a condus, până acum, Statul Major General al Turciei. După cum se știe, Turcia este un membru esențial al NATO.

Ceremonia prin care președintele Erdogan și-a preluat noul mandat de șef de stat s-a desfășurat la 3 iunie 2023. Recep Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2024 în urma a două tururi de scrutin. În primul tur, niciun candidat n-a obținut majoritatea absolută, dar Erdogan s-a plasat cel mai bine. În cel de-al doilea tur, Erdogan a obținut circa 52 la sută din voturi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incendiu puternic la sediul Direcţiei de Securitate de la Ismailia, Egipt! Cel puțin 25 de morți

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zori. Imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje aleimobil din...

Prognoza meteo actualizată | Scad temperaturile BRUSC de luni – Cum va fi vremea în octombrie

Vorbim de o scădere bruscă de temperatură, mai ales mâine, în jumătatea nordică a țării, unde valorile se vor apropia de normalul termic,...

Ciolacu spune că va fi OUG pentru plata CASS în agricultură, construcții și industria alimentară

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat când va emite Guvernul ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim în agricultură, construcţii şi industria alimentară, că...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies