17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPeste 20 de șefi de stat și de guvern, plus secretarul general...

Peste 20 de șefi de stat și de guvern, plus secretarul general NATO, merg în Turcia la ceremonia de reinstalare în funcție a lui Erdogan. Președintele Iohannis este în Germania, la întâlnirea cu un primar

Autoritățile de la Ankara au anunțat că peste 20 de stat și de guvern, precum și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, sunt așteptați la ceremonia de reinstalare a lui Recep Erdogan în funcția de președinte al Turciei.

Ceremonia este organizată pentru a marca victoria în alegerile prezidențiale a lui Erdogan. Circa 45 de țări vor trimite reprezentanți oficiali. Din Ungaria va participa premierul Viktor Orbán iar din Rusia va participa președintele Dumei, Vyacheslav Volodin.

Statele Unite vor fi reprezentate la ceremonie de Jeffry L. Flake, ambasadorul SUA în Turcia.

Agenția de presă de stat Anadolu anunța că în Turcia vor veni 21 de șefi de stat și 13 șefi de guvern. În privința secretarului general al NATO, vizita lui în Turcia va dura chiar două zile. Ceremonia din data de 3 iunie va începe la ora 14 (ora Turciei, care e aceeași cu ora României).

Din România, nu se știe ce oficial ar putea fi prezent la ceremonia din Turcia. Președintele Iohannis ar fi, în zilele de 3 și 4 iunie, în Germania. Sâmbătă, 3 iunie, șeful statului român a avut o întâlnire cu primarul orașului Düsseldorf, Stephan Keller. Întâlnirea a avut loc la ora 11 – ora României. Apoi, la ora 12, președintele Iohannis a fost prezent la ceremonia prin care i s-a decernat “Premiul Civic German”.

Nici premierul Ciucă nu se știe dacă va merge în Turcia. În programul oficial al premierului României, în ziua de 3 iunie 2023 nu este menționat nimic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies