28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeInternaționalPreședintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi și cel al Turciei Recep Tayyip Erdogan...

Președintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi și cel al Turciei Recep Tayyip Erdogan au decis îmbunătățirea relațiilor diplomatice

Preşedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi şi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan au convenit cu privire la “începerea imediată a îmbunătăţirii relațiilor diplomatice şi a schimbului de ambasadori”, a anunţat luni preşedinţia egipteană într-un comunicat, informează marţi Reuters.

Preşedintele al-Sisi a discutat cu preşedintele Erdogan într-un apel telefonic în care l-a felicitat pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale, câştigate în al doilea tur de scrutin, desfăşurat duminică, potrivit agerpres.ro.

Abdel Fattah al-Sisi și Recep Tayyip Erdogan au decis îmbunătățirea relațiilor diplomatice, după ce o vizită a fost întreprinsă de ministrul egiptean de externe în Turcia

Ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry a vizitat în luna aprilie Turcia, unde s-a întâlnit cu omologul său Mevlut Cavusoglu. Cele două părţi au convenit atunci asupra unui interval de timp specific pentru a ridica nivelul relaţiilor diplomatice şi pentru a pregăti un summit între preşedinţii celor două ţări.

Cei doi preşedinţi ar putea să se întâlnească după alegerile din 14 mai din Turcia (primul tur al alegerilor prezidenţiale), declarase Mevlut Cavusoglu în aprilie.

Se deschide o nouă rută maritimă: Egipt – Israel – Turcia – România – Rusia

O companie israeliană a lansat o nouă linie maritimă de transport mărfuri, denumită Levant – Black Sea Express (LBX), care face legătura între Egipt, Israel, sud-estul Turciei, România şi Rusia.

“Linia companiei ZIM, Levant – Black Sea Express, a fost lansată pe 7 octombrie, din portul Haifa, cu prima navă care foloseşte această rută, CONTSHIP DON. LBX oferă o acoperire sporită a zonei Est Mediterane – Marea Neagră şi se va conecta cu serviciile internaţionale de transport pe distanţe lungi ale ZIM către Asia şi America prin porturile Said East si Haifa. De asemenea, va completa ruta săptămânală Israel – Turcia – Marea Neagră”, anunță un comunicat de presă al companiei israeliene ZIM.

Linia martimă LBX, operată în întregime de ZIM, va deservi prin rotaţie completă, prin cele trei nave ale sale, cu o capacitate de 1,200 TEU fiecare, următoarele porturi: Port Said East – Alexandria – Mersin – Novorossiysk – Constanta – Aliaga – Mersin – Haifa – Port Said East.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pastila pentru suflet, duminică, 24 septembrie: Pilda păcătosului

Într-o zi, un om păcătos se jeluia unui credincios:- "Dragă prietene, sunt un om pierdut..."Cel credincios îi spuse atunci:- "Bucură-te că eşti pierdut,...

Năsui: Vom suferi cea mai mare creştere de taxe din istoria României post revoluţie

Fostul ministru USR al Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că PSD şi PNL „se pregătesc să aplice cea mai mare creştere de taxe din istoria...

Adrian Porumboiu: Premierul face pe croitorașul cel viteaz. Taie, taie, taie

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, a susţinut, la Prima TV, că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies