27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPreședintele din Belarus amenință Europa că va opri tranzitul de gaze naturale...

Președintele din Belarus amenință Europa că va opri tranzitul de gaze naturale dacă va fi sancționat

Președintele din Belarus a amenințat Europa că va opri tranzitul de gaze naturale dacă va primit sancțiuni. Tensiunile s-au intensificat din cauza valului de migranți de la granița cu Polonia, notează Reuters.

Belarus amenință că va opri tranzitul de gaze naturale către Europa

Aleksandr Lukașenko a precizat că Belarus „încălzește Europa” și va opri tranzitul de gaze naturale dacă UE decide să aplice sancțiuni țării pe fondul crizei migranților de la graniță. Președintele le-a recomandat liderilor mondiali să „gândească înainte să vorbească”.

„Noi încălzim Europa și ei ne tot amenință cu închiderea graniței. Și dacă noi oprim conductele de gaze naturale de aici? Le recomand polonezilor, lituanienilor și altora fără cap să gândească înainte să vorbească”, a spus dictatorul bielorus.

Situația de la granița dintre Belarus și Polonia s-a agravat în ultimele zile. Mii de migranți stau la frontieră, așteptând să intre pe teritoriul UE. Confruntările cu forțele de ordine poloneze s-au intensificat, motiv pentru care blocul comunitar cere sancțiuni urgente asupra Belarusului.

Trecerea frontierei a devenit extrem de dificilă de când autoritățile din Belarus au escortat mii de migranți la granița cu Polonia. Sute de familii și-au instalat corturi în pădurile dintre cele două țări. Din cauza vremii geroase și a condițiilor grele, nouă persoane și-au pierdut viața.

Consiliul de Securitate ONU a convocat o adunare de urgență joi pentru a găsi soluții în criza migranților de la graniță. În același timp, Rusia a afirmat că UE ar putea să ofere bani Belarusului pentru a pune capăt situațiilor tensionate.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Fostul premier, aproape de o victorie importantă

Cu 90% din circumscripţiile de vot raportate la alegerile de sâmbătă, partidul SMER-SSD al lui Fico conducea cu 23,69% din voturi. Partidul liberal...

Apple recunoaște că telefoanele iPhone 15 au probleme și se încălzesc prea tare

După plângeri că noile telefoane se încălzesc foarte mult, Apple a spus că dispozitivul se poate simţi mai cald în primele câteva zile,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies