15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInternaționalUE ar trebui să ofere bani Belarusului pentru a opri criza migranților,...

UE ar trebui să ofere bani Belarusului pentru a opri criza migranților, a sugerat Rusia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sugerat că Uniunea Europeană ar trebui să ofere bani Belarusului pentru a opri criza migranților. Oficialul este de părere că situația migranților este un rezultat al politicii UE și NATO în Orientul Mijlociu.

Belarusul ar trebui să primească bani pentru a opri criza migranților de la graniță, sugerează Lavrov

Sugestia a venit în timpul unei conferinţe de presă la Moscova alături de arhiepiscopul Paul Gallagher. Lavrov a susținut că UE a oferit asistență socială pentru migranții ajunși în Turcia, sugerând că ar putea face la fel și cu cei din Belarus.

„Ieri, la o anumită discuţie a experţilor politici s-a spus: De ce atunci când refugiaţii vin dinspre Turcia UE oferă asistenţă financiară pentru ca ei să rămână în Republica Turcia? De ce nu este posibil ca şi belaruşii să fie ajutaţi la fel?”, a spus Serghei Lavrov.

Șeful diplomației din Rusia a ținut să „amintească” de unde au pornit toate aceste probleme legate de migranți. Lavrov a dat vina pe Uniunea Europeană și NATO că au încercat să își impună stilul de viață și democrația în Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

„Înainte de a face orice paşi, este necesar să amintim de unde au plecat toate acestea şi cine este vinovat”, a continuat Lavrov.

De la începutul anului și până în prezent, aproximativ 30.000 de migranți din Orientul Mijlociu au incercat să ajungă în UE trecând mai întâi graniţa Poloniei dinspre Belarus. Blocul comunitar crede că afluxul este încurajat de președintele Lukașenko, drept represalii pentru sancţiunile europene impuse țării. Totodată, șeful statului a precizat că „nu va sta niciodată în genunchi” în fața UE.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă