16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Chinei avertizează armata de „coroziunea” corupției

Președintele Chinei avertizează armata de „coroziunea” corupției

Armata chineză, care este cea mai mare din lume şi care trece în prezent printr-un ambiţios program de modernizare, a fost una dintre ţintele centrale ale campaniei lui Xi Jinping împotriva corupţiei de când el a preluat puterea în urmă cu şase ani.

Xi Jinping a atras în mod repetat atenţia asupra ameninţării corupţiei la adresa statului şi a partidului şi a promis să continue lupta împotriva acestui fenomen extrem de răspândit şi de bine înrădăcinat în China.

Zeci de ofiţeri au fost investigaţi şi trimişi la închisoare, printre care şi Xu Caihou şi Guo Boxiong, ambii foşti vicepreşedinţi ai Comisiei Militare Centrale, care este condusă de preşedintele ţării şi care se ocupă de Armata de Eliberare a Poporului, denumirea oficială a forţelor militare chineze.

Guo a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2016, iar Xu a murit de cancer în 2015 înainte să fie judecat.

Susţinând un discurs la o reuniune de trei zile a Comisiei Militare Centrale, care s-a încheiat duminică, Xi Jinping a spus că lupta împotriva corupţiei trebuie să continue şi să fie intensificată, conform agenţiei oficiale de presă Xinhua.

“Urmăriţi intens şi luptaţi puternic împotriva hedonismului şi extravaganţei”, a spus preşedintele, citat de Xinhua.

“Lupta anticorupţie trebuie continuată neabătut, în aceeaşi direcţie şi sub aceeaşi formă”, a adăugat el.

Este nevoie de toleranţă zero şi de un sistem de supervizare comprehensiv care să combată această problemă, a mai subliniat Xi Jinping.

Armata chineză trebuie să se asigure că militarii şi familiile lor sunt cinstiţi şi fără pată şi că pot rezista “coroziunii tendinţelor nesănătoase”, a spus el.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă